Utolsó kommentek:

HenGau 2018.08.07. 14:09:46

Nagy trauma lett volna ha az esküvő alatt/idejére felfogadnak egy - két bébi csőszt?
Minek szenvedni ha nem muszáj?

Bejegyzés: Lagzi két kicsivel

aranea 2018.08.07. 13:36:35

"Láttam a barátaim boldogságát, hallottam, ahogy kimondják azokat a szavakat, néhány tucatszor találkozott a tekintetünk, párszor meg tudtuk ölelni egymást, amiért jöttünk, az mind megtörtént."
A TE terved sikeresen teljesítve - közben a barátaid életének nagy napját - mellesleg x tucat vendég szórakozását - sikeresen tönkretettétek.
Régóta él bennem a meggyőződés, hogy a gyereresek a legönzőbb emberek.
Ezt sikeresen megerősítetted.

Bejegyzés: Lagzi két kicsivel

zsurzsenka 2018.08.06. 16:13:10

Puszta kíváncsiság egy messzire szakadt olvasótól: miért szólt a Himnusz? Ugyanakkor le a kalappal az őszinte írás miatt.

Bejegyzés: Lagzi két kicsivel

Rézfánfütyülő fűzangyal 2018.07.11. 11:24:09

Az az érzésem, hogy, ha így folytatjátok, akkor 2024-ben nem randizni, hanem válni fogtok. Ne legyen így, de, ha csak a gyerekekre koncentráltok, és egymásra nem, az oda vezet.

Bejegyzés: 2024-ben randizni megyek a férjemmel

Pitypang8 2018.07.10. 16:53:59

Szerintem ezzel semmi baj nincsen, amíg Ti ki vagytok békülve a helyzettel. Ha nektek a gyerek a prioritás, akkor ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania, hogy Ti így döntötök. Ugyanakkor ne sajnálkozzatok azokon a programokon, amikre nem tudtok elmenni, mert nem gyerekbarátok. Más szülők azért tudják megoldani, mert valószínűleg úgy priorizálnak. Szeretnének kettesben tölteni a párjukkal egy kis időt vagy kicsit szórakozni a gyerek nélkül. Igazából a bejegyzésből egyértelműen kiderül, hogy nem akarjátok elengedni a gyerekeket, mert nem szerettek nélkülük lenni. "Nem tagadom, hogy ez a ragaszkodás, már-már függés a mi oldalunkról is megvan." "Remeg a gyomrom a gondolattól, hogy egyszer majd azt mondják a gyerekeim, hogy ők bizony szívesen a mamánál aludnának pár napot nélkülünk."

Bejegyzés: 2024-ben randizni megyek a férjemmel

SZPIITII 2018.06.21. 16:41:00

@Mattersdorf:
Tehát, ha elhanyagol a párod, akkor a hiszti egyfajta figyelemfelkeltés, mondhatni előjáték. A nők szeretik az érzelmi hullámokat, no nem mind. Legyen valami rossz, hogy utána amikor jó lesz, akkor nagyobb legyen a kilengése, ezáltal az élvezet is. Mint a hullámvasútnál, amikor az elején még parázol, aztán ez átvált egy jó érzésbe és élvezed. Irigylem a párod.. :P

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

SZPIITII 2018.06.21. 16:27:41

@úgyiselfelejtem:
"Na, ez nagyon hülye példa"
Imádom, újra leszólnak, de jobb példát nem tudnak mondani, igazából már megszoktam, így nem annyira zavar.
Az a gond, hogy továbbra is kavarodás van a fejekben. Biztos rossz példa, elnézést kérek előre is érte.
A szülő legyen a rendőr. Betartja a törvényeket és fellép, ha azt megszegik. Te kevered a rendőrt a bűnözővel, akinek ugyanúgy fegyvere van és akár erővel veszi rá az embereket arra, ami NEKI jó. Érteni a különbséget a között, hogy valaki öncélúan cselekszik és elveszi "a kajád, a pénzed, vagy a házid" és a között, hogy van egy közösségi szabályrendszer, amit védeni és fenntartani kell azoktól, akik ezt megszegik és a társadalmi rendet veszélyeztetik.
Ha a gyerkőc 3 évesen az anyját leönti, lehet később a munkatársát fogja, mert ő ezt TANULTA meg. Alapból senki sem tudja, hogy milyen közösségi szabályok szerint kell élni, hanem ezt MEGTANÍTJÁK neki. A tanulás néha FÁJDALMAS, ami nem rossz dolog, mivel tudjuk, hogy ami fájdalmasabb, azt jobban megjegyzi az ember, mint a jót. Tudod, a fájdalom ideje alatt minden sokkal hosszabbnak tűnik, nem véletlenül!
Lehet vitatkozni sok mindenről, de meg lehet nézni a mostani 15-25 éveseket és egyből látszik, hogy mi a különbség a nevelés között és a rá hagyok mindent mentalitás között..

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

JamesFord 2018.06.21. 15:12:59

@Mattersdorf: Hú ez most nagyon random és nagyon nem ideillő komment volt. Szexről beszélni egy gyereknevelési cikk alatt. Az brutális.

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

Mattersdorf 2018.06.21. 15:08:39

@Mattersdorf: Már megtanultam kezelni... a hisztik és veszekedések 80-90-%-ból ma már szex lesz max egy fél órán belül, de általában 5-10p alatt...

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

úgyiselfelejtem 2018.06.21. 15:00:31

@SZPIITII: Na, ez nagyon hülye példa

Nagyon egyszerű. Te valszeg még nem kaptál egy pofont sem senkitől. Tegyük fel nagy a szád az iskolában, nem adod a kajád, a pénzed, vagy a házid. Valaki megunja és lekever egyet. Egyből tudni fogod, hogy hol a helyed és hogy nem te vagy a főnök. Összehúzod magadat és utána nem lesz akkora arcod. Megzuhan az egod. Éreznie kell a gyereknek, hogy hierarchia van és az van, amit az erősebb mondd. Ennyi.
Szokták azt is mondani egy bunyó során, hogy "helyre tettek" ez pont találó kifejezés, azt hitte az illető, hogy ő az első a sorban, de jött az igazi első és berakta a második helyre.
Remélem érthető volt a példa.

Keresd a különbségeket. Ha nem esik le, akkor remélem ilyen helyen élsz, és belefutsz egy erősebbe.

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

JamesFord 2018.06.21. 14:35:15

@Shutimanó: Pedig szakirányú végzettségem van, nem véletlenül idézgetek és hivatkozok tudományosan bizonyított álláspontokra és nem véletlenül szívügyem ennyire a gyermek.

Te vagy az, aki a számba ad dolgokat és teljesen figyelmen kívül hagyja amit mondok még akkor is, ha direkt kiemelem nagy betűvel. Egyszerűen nem érted, nem is akarod megérteni, nem is érdekel, hogy más mit mond, csak mantrázod a saját, betanult szövegedet, amit valaki egyszer elhitetett veled. Csak azt hallod meg a mondandónkból, amit meg akarsz hallani, hogy utána kontrázhass, hogy micsoda gonosz dolog gyereket verni. Több hozzászólásban is írtak remek nevelési eszközöket, ami mellőzi a pofonokat, amikre helyeseltem is, hogy nagyon jók, téged ez sem érdekelt. Mindenki rossz, aki valaha egyszer hozzáért a gyerekéhez.

Külön fantasztikus, ahogy saját magadat égeted be azzal, hogy azt kérdőjelezed meg, hogy a gyerek miért nem tudja megvédeni magát. ??? Talán pont azért, mert neki megtanították, hogy másoknak fájdalmat okozni szemétség. Ez az, amit a többiek kegyetlenül ki is használnak.

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

SZPIITII 2018.06.21. 14:08:13

@Shutimanó:
Ha szerinted egy 3 éves olyan szinten áll, mint egy 25 éves, akkor ott elég komoly bajok vannak...
www.azirastukreben.hu/erikson-pszichoszocialis-fejlodeselmelete

Nem érted továbbá, hogy a fájdalom az egyik legerősebb inger és a memóriában az marad meg, amihez erős inger társul. Nem kell folyton megverni a gyereket. Az értelmesebb már az első pofonból megérti, hogy ne lépje át a határt, ennyi.
Tudod, hogy van ez? Soha nem emeled fel a hangodat, de ha valamikor szükséges, akkor felemeled és akár kap egy pofont is. Pavlovi reflex, hogy legközelebb, ha felemeled a hangodat, már nem kell pofont kapjon, mert felídézte önmagában a pofont. Ennyi.
De gondolom teszel arra, amit mondok, mert te akkor sem bántanál senkit, ha a gyereked élete múlna rajta, mert te elítélsz mindenfajta erőszakot.. :/

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

kispotzak 2018.06.21. 13:55:34

@tibor és klára: Abszolút ellenzem a verést. De jó lenne nem összekeverni azt, amikor egy, a gyerekét szerető szülő nagyon ritkán, szélsőséges esetben ráhúz egyet a gyerek fenekére, azt, akinek a számára tök normális a legkisebb szemtelen megjegyzés vagy véleménykülönbség esetén is - akár naponta - adni egy pofont, és azt aki élvezettel veri, kínozza a neki kiszolgaltatottat.. Ez három, rendkívül különböző eset és eltérő személyiség, és ezek közül az elsőt az általad is idézett tv szövege pont nem célja büntetni - még ha nem is támogatja.

Privát véleményem egyébként az h a valóban ritkán elcsattano pfon se jó, nem azért mert terrorizálja a gyereket, hanem mert annak a jele h a szülő NEM tudja kezelni a helyzetet fizikai agresszió nélkül...

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

SZPIITII 2018.06.21. 13:52:32

@Shutimanó:
Nagyon egyszerű. Te valszeg még nem kaptál egy pofont sem senkitől. Tegyük fel nagy a szád az iskolában, valaki megunja és lekever egyet. Egyből tudni fogod, hogy hol a helyed és hogy nem te vagy a főnök. Összehúzod magadat és utána nem lesz akkora arcod. Megzuhan az egod. Éreznie kell a gyereknek, hogy hierarchia van és az van, amit a szülő mondd. Ennyi.
Szokták azt is mondani egy bunyó során, hogy "helyre tettek" ez pont találó kifejezés, azt hitte az illető, hogy ő az első a sorban, de jött az igazi első és berakta a második helyre.
Remélem érthető volt a példa.

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

Shutimanó 2018.06.21. 13:48:55

@SZPIITII: " A gyerek még távol áll attól, hogy "értelmes lény" legyen." Tovább sem olvasom, nincs miről beszélnünk. Neked az agresszió válik be, másoknak meg az értelmes párbeszéd. A te módszered hívei vannak többen ebben az országban, olyan is. ;)

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

SZPIITII 2018.06.21. 13:45:26

@Shutimanó:
Csak azt bizonyítod, hogy nem érted, hogyan működnek az emberek. A gyerek még távol áll attól, hogy "értelmes lény" legyen. Idővel az lesz, remélhetőleg, de hány olyan ember van, akinek hiába magyarázod, nem érti.. Ne csak arra gondolj, hogy diplomás emberek vannak a világon, hanem van nagyon sok egyszerű ember is.
Mondok egy példát. A szomszédból a 3-4 kisgyerek folyamatosan különböző szemeteket dobált át a kertbe. Szóltunk, nem változott semmi. Volt, hogy a páromat fejbedobták frizbivel. A lényeg, hogy kint voltam a kertben. A kerítésen nem lehet átlátni, mert pala. Én dolgoztam és dobálták át felettem a szemetüket. Ez volt a hobbijuk. Eldurrant a fejem és átugrottam a kerítés. Eléggé besz*rtak ezen. Mentem az anyjukhoz, elég erőteljesen elmagyaráztam a szitut és hogy ezt nem kéne. Az anyjuk lehordta őket. Többet nem fordult elő az átdobálás. Ennyi.
Nem kellett megverni őket hozzá, csak egy intenzív élmény, hogy utána kétszer is meggondolják, hogy mit csinálnak.

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel

Shutimanó 2018.06.21. 13:43:23

@JamesFord:
"És még mindig jobb egy-két HELYÉNVALÓ atyai pofon HA SZÜKSÉGES, mint az, hogy a félrenevelt kis ficsúrt jól megverjék az iskolában, mert nem úgy viselkedik, ahogy kellene."
Tehát félrenevelem, ha nem ütöm meg a gyerekemet?

"Vagy még rosszabb, ha a félrenevelt ficsúrok összeállnak és a normálisan nevelt gyerekeket bántalmazzák; mert kiskorukban nem érttették meg vele a szülei, hogy ez rossz, büntetés, csak akkor használatos, ha valaki rosszat tesz vagy árt valakinek."
Ha nem verem a gyereket, félrenevelt ficsúr lesz belőle, eddig ezt értem. De akkor az általad nevelt, néha megvert gyerek miért nem tudja megvédeni magát? Biztos van összefüggés a kettő között? Tudnál esetleg linkelni erről tanulmányt, vagy írni könyvcímet, amiben ez le van írva? Vagy ez csak erős tipp a részedről?

"Ennek hiányából fakad az, hogy nem érik fel ésszel 14-15 éves gyerekek, ogy a macskának fáj, ha fejberúgják pl."
Szakirányú végzettség nélkül szerintem botor dolog ilyesmiben ok-okozati összefüggéseket állítani.

Az erőszak nem az egyetlen út, és mindig van másik megoldás. Ellenkező esetben az is normális lenne, ha leszorítasz egy motorost, az utánadmegy és a könnyebik utat választva értetné meg veled a tetted helytelen mivoltját. Szerencsére ez nem norma, ez garázdaság. Még akkor is, ha csak ritkán lenne szükséges az ilyesmi. ;)

Mindegy, úgysem fogjátok megérteni.

Bejegyzés: A nap, amikor a lányom képen öntött egy pohár vízzel