DIY fejlesztő játék 209 Ft-ból
2017. május 25. írta: OhMyMom

DIY fejlesztő játék 209 Ft-ból

Itt egy 10 perc alatt összedobható fejlesztő játék, ami garantált siker, ha ovisod van otthon. És ami kell hozzá: papírzsepitartó doboz + olló + filc + papír + 10 perc nyugalom = gyermek ebédig lefoglalva ;)

A 3 és fél évhez közelítő Annánk olyan, mint egy duracellnyuszi, ha szétunta a szobáját, az udvart, a testvérét (hétvégente ez úgy az ébredéstől számított 32. percben következik be), olyan dolgokkal szórakoztatja magát, ami nem felnőtt ember idegrendszerének való. Jobb ilyenkor előrukkolni valami ötlettel, amivel kicsit lefoglalhatjuk a diyjatek.jpgmini produkciós irodát. Ilyenkor kiváló megoldás lehet egy kérdezz-felelek játék. Anna imádja fitogtatni a tudását, szereti pörgetni az agyát, de leültetni, megállítani gyakorlatilag lehetetlen. Ha egy icipici fortélyt viszünk ebbe a kérdezz-felelek játékba, akkor máris katonásan ül a duracellgyerek és csillogó szemekkel figyeli, mi az aktuális probléma, amin törheti a fejét.

Egyik nap vettem 6 kompótos tálat, a koccanás megelőzésére közéjük rakott kartonpapírok kiváló alapanyagai lettek a kis kártyáknak, amikre végül a kérdéseket írtam. És mi kerül a játékon 209 Ft-ba? A varázsdoboz. Egy kiürült, cuki mintájú papírzsepis dobozt használtam a kérdezz-felelek kártyák tárolására. A lyuk a tetején épp akkora, hogy egy gyerekkéz kényelmesen bele tudjon nyúlni. Mondanom se kell, hogy a legnagyobb buli az egész játékban az, hogy minden kérdés kihúzása előtt jól össze kell rázni a dobozt, és láss csodát, a varázsdoboz újabb, addig még megválaszolatlan kérdést ad ki. Az egyik szülő felolvassa a kérdést, ha nem megy a válasz, együtt megbeszélik, gondolkoznak rajta, akár barkóbáznak is kicsit, aztán tapsikolás, öröm, és jöhet a következő dobozrázogatás, az új kérdés.

Mi a legjobb benne? Speciálisan a gyermeked igényeire szabhatod. Ha van valami, amit rendszeresen eltéveszt, és szerinted már tudnia kéne, azt játékosan gyakoroltathatod.

Anna pl. rendszeresen kihagyja a 10-ig számolásnál a 8-at, ezért az egyik kérdés az, hogy el tudsz-e számolni 10-ig? Írok néhány példát, milyen kérdések lapulnak a dobozban: Melyik évszakban van nagyon meleg? Melyik autó jön az emberért, ha baleset éri, és hova viszi? Sorolj fel 3 tejterméket! Hol laksz és hol születtél? Sorolj fel 3 madarat! Milyen hangot ad a kecske? Milyen orvoshoz megyünk, ha fáj a fogunk? Melyik érzékszerveddel érzed a rózsa illatát? S ha megunta a kérdéseket? Akkor elcsomagolod a kártyákat, és ha megint lesz valami felesleges kartondarab a háznál, újakat írsz. És ha azokat is megunta? Előszeded a régieket. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://ohmymom.blog.hu/api/trackback/id/tr112539447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása