A gyereksarok
2017. szeptember 11. írta: OhMyMom

A gyereksarok

Amikor 2 éve tél elején költöztünk szülés előtt, bölcsis aprósággal, az volt az alap elgondolásunk, hogy akármi lesz is, a gyerekrészlegeknek tökéletesen késznek kell lennie, hátha könnyebben viseli a gyermek, hogy egyik nap a bölcsiből egy idegen helyre visszük haza, nem arra a helyre, amit addig az otthonának tudott. Azt szerettük volna, hogy amikor belép az új házba, csupa olyan dolgot lásson, amibe beleszeret, és ami nagyon barátságos.

Úgyhogy mikor a festők még nagyban csiszolták a szobák falait, és nem volt még hűtőnk, mosógépünk, stb., a bejárati ajtóval szemben már virított a kis gyereksarok, amit mi készítettünk a kislányunknak.

A bölcsiben láttuk az ötletet, hogy egy egyszerű gyalult lécre jópofa akasztókat fúrtak a kis kabátok számára, amik persze egyben a gyerekek jeleként is funkcionáltak.

Vettünk egy gyalult lécet (kb. 1 m x 5 cm x 2 cm, ez olyan 400 Ft-os beruházás) a Praktikerben, a szegedi kedvenc hobbiboltomban vettem hozzá egy Pentart matt kárminpiros kis tégelyes akrilfestéket (kb. 400 Ft), amivel 1 rétegben lekentem a lécet. A Brendonban a Fakopáncs márkájú fogasokból válogattunk 6 darabot (darabja 400 Ft), amiket a férjem a biztonság kedvéért átfúrva rögzített a lécen. Hiába van akasztójuk, kabátrángatásnál a gyerekek simán letépik a lécről, ha nincs befúrva.

A fekete folt a falon az, aminek látszik. Ismeretlen eredetű kosz, amit a gyerekek kentek rá kb. 24 perccel azután, hogy fehérre festettük az előszobát. Az összematricázott sámlihoz egy lábjegyzet: abszolút matricaellenes voltam (én SOHA nem fogom engedni, hogy a gyerekeim matricákat ragasztgassanak a bútorokra!!!), aztán gyerekem születtek. Hát ennyit erről.

https://fndeco.com
http://www.pentart.eu
http://www.brendon.hu/Products/List…
https://www.praktiker.hu/…/272707-erdert-tuzser-gyalult-fur…

A bejegyzés trackback címe:

https://ohmymom.blog.hu/api/trackback/id/tr3112879220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása