Miért ne hagyjunk ollót a gyerekszobában?
2018. július 02. írta: OhMyMom

Miért ne hagyjunk ollót a gyerekszobában?

Tanmese felnőtteknek

Felnőtt mese egy ollóról és egy Apuciról, aki azt a bizonyos ollót gyanútlanul a gyerekszobában hagyta, és egy felettébb mérges Anyuciról, aki mérges az ollóra, az Apucira, a gyerekeire, a levágott hajtincsekre, mindenkire, még talán magára is. ;)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy süni apuka, úgy hívták, hogy Sün Papa. Sün Papa kiengedte Sün Mamát, a karácsonyi hókifliktől meglehetősen kikerekedett kétkissünis sün anyucit a kültéri dolgozószobájukba, hogy online távmunkáját végezze pár órán át. Sün Mama néha nem tudja, hol a ragaszkodásnak és az aggodalomnak a határa, ezért Sün Papát bosszantó kissünnevelési tanácsokkal látta el, mielőtt kitette volna a lábát a sünlakból.

Tanácsolta többek közt azt is, hogy az ovis korú kissünnek adja oda a cikkcakk ollót szigorú felnőtt sünfelügyelet mellett, hátha akkor kevesebb sünbömböléssel fog ébredni délutáni álmából. Sün Mama vígan dolgozott kinn a dolgozószobában, mintegy 3 óra elteltével úrrá lett rajta a család hiánya, ezért becammogott a házikójukba, ahol jókedvű, vidám családot talált. Megnyugodott. Kis sünszívét elöntötte a sünférje iránti végtelen érzelemcunami, adott egy puszit neki, és kiengedte most őt dolgozni a dolgozószobába, hiszen sok-sok sünnebuló dolgozatát kellett még aznap kijavítania, akiket a helyi süngimiben tanított.

elisegravel01a.jpg

Sün Mama látva, hogy a süncsemetéi édesdeden és békésen főzőcskéznek a játékkonyhában a szobájukban, ledöglött a kanapéra, rövid sünlábait feltette az egyik díszpárnára. Ah, micsoda sünkényelem, ah micsoda nyugalom! Ekkor az ovis sünicsemetéje hangját kapták el sünanyuci fülének receptorai, amint a következőt mondta:

- Ne mozogj, Julcsi süni, le kell vágnom a körmeidet, nagyon megnőttek!

„Mi???” Ugrott fel Sün Mama. Átrohant a kissünik szobájába, ahol az ovis süni úgy megszeppent, hogy azonnal leejtette a cikkcakk ollót a kezéből. A kisebbik, bölcsis süni pedig vidáman mozgatta húsos sünilábujjacskáit, amik felszabadultak, mivel a két kis sün közös erővel levette róla a harisnyát.

– Jézusom, Anna süni!!! – kiáltott a hidegvérét gyakran megőrizni NEM képes Sün Mama. – Süni Papa nem tette el ezt az ollót előletek? Úristenjézusomjézusomjézusom. Megvan a testvéred minden lábujja?

Az ovis süni sértődötten válaszolt:
elisegravel02.jpg– Én már tudok vágni, a haját is levágtam, és nem lett semmi baja. – Ezt bizonyítandó, két marokkal mutatta a süniapróság a rengeteg hajat, amit levágott süntestvéréről a cikkcakk ollóval. De csak a feje jobb oldaláról.

Sün Mama ekkor vette észre, hogy a kisebbik süncsemete úgy néz ki, mint egy megkopasztott kispipi vagy egy hippi sün, vagy mint amikor a kutyusok tél után hullatják a nagy bundájukat, és csak helyenként hiányoznak furcsa foltok róluk.

Hókifliderekára tette mindkét sünmancsát, és úgy várta, hogy Sün Papa beérkezzen a dolgozatjavításból, s jól megbeszélhessék egymással a történteket. Itt a vége, fuss el véle, ollót ne hagyjatok a gyerekszobában! (Nem, ott se hagyjátok! Onnan is leveszi a nagyobbik, és levágja vele a kisebbik gyermek haját.)

 

(Az illusztráció Elise Gravel munkája.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ohmymom.blog.hu/api/trackback/id/tr9014055856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása