Takarítási útmutató Anyuciknak és Apuciknak vendégvárás előttre
2018. június 09. írta: OhMyMom

Takarítási útmutató Anyuciknak és Apuciknak vendégvárás előttre

Halljátok meg bölcs szavaim: ha vendég érkezik, előbb mérlegeljetek, hogy mit nagyon muszáj erőn felül kitakarítani! Nem csak úgy bumm bele, eszetlenül nekiesni port törölni meg ablakot pucolni kétségbeesetten. :)

1. Ha gyermektelenek jönnek:

A legrosszabb eset. Érvénybe lép az a bölcsesség, amit valamelyik anyuci blogon olvastam valamikor 2 éjszakai véget nem érő refluxos föl-lehordozgatás között: „Gyorsan, gyorsan, takarítsunk!!! Csak nehogy azt higgyék, hogy úgy élünk, ahogy élünk.”

2. Ha egygyermekesek jönnek, akiknek pár hónapos babájuk van, és otthon egyelőre, ha vért izzadva is, de lehet patikatisztaságot és rendet tartani:59734ffece593f1da8ecca06f1046465.jpg

Porszívózás, tűzhelytakarítás, wc, a fürdőkádat gyorsan veressétek át a zuhanyrózsával. Aztán, mikor megjöttek, szabadkozzatok, hogy dacos ovis/ 2-3 gyerek mellett már nem olyan könnyű ezt a rendet és tisztaságot fenntartani, de hát az ember megteszi, amit tud.

3. Ha kétgyermekesek jönnek, ahol hasonló korú gyermekek vannak, mint nálatok:

A tűzhely ne legyen retkes. Valószínűleg még dicséretet is kaptok, mert ők úgy jöttek el otthonról, hogy az övüké retkes.

4. Ha kétgyermekesek jönnek, ahol nagyobb gyermekek vannak, mint a te utódod/utódaid vagy 3 gyermekesek:

Dőljetek hátra az érkezésük előtti órákban nyugodtan a trágyadomb tetején, a bejáratot tegyétek csak szabaddá, hogy be tudjanak jönni a lakásba, és behozzák a gyermekiket, akikkel a ti nemzetségetek olyan jól eljátszik majd, hogy meg tudjátok tárgyalni, kinél van nagyobb retek és kupi otthon.

 

(Az illusztráció Magalie Foutrier munkája.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ohmymom.blog.hu/api/trackback/id/tr9614026846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása