Három olcsó, pár perces DIY projekt I.
2017. november 04. írta: OhMyMom

Három olcsó, pár perces DIY projekt I.

Dolgok, amiket imádni fog a gyerkőcöd

Szorgalmas anyukáknak, jól alvó gyermekek szüleinek, előre dolgozó kismamáknak pár könnyen elkészíthető, filléres DIY projekt, amivel garantáltan mosolyt lehet csalni a gyerkőc(ök) arcára.:)

Filléres anyaprojekt:

Fűzögető a gyerkőcöknek. Hozzávalók: 1 marék U-szeg, 1 darab fa, madzag/fonal. A játék fejleszti a wp_20170531_15_51_58_pro.jpgfinommotoros készségeket, és a problémamegoldó gondolkodást... Ráadásul teremt az elcsigázott szülőknek +8 szabad percet, amíg az apróság bíbelődik vele. Sőt a gyerkőcnek még a visszabontás is nagy buli. Több színű fonal/madzag/cipőfűző használatával különböző feladatok is adhatók: Pl. "A piros fonal mellett bújtass át kéket, most a legtávolabbi kis bújtató alatt húzd át a barna madzagot.", "A sárga cipőfűzőt a zöld madzag mellet nem szabad átbújtatni!" 

Fakanál bábkészlet. Mintegy 20 perc munkaidővel elkészíthető a képen látható bábkészlet a gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendő A három kismalac és a farkas c.img_20170525_151928_642.jpg mese eljátszásához. Hozzávalók: 4 fakanál, tempera, kartonpapír, olló, ragasztó, 3 hurkapálca. Ha összeszedtünk mindent, kezdhetjük is az alkotást. Nincs különösebben nehéz dolgunk; fogjuk a fakanalakat, temperával lefestjük őket, majd a szükséges testrészekkel ellátjuk őket kartonpapír és ragasztó (esetleg egy kis festés) segítségével. Ezután kivágunk pár házikó alakzatot kartonból, felrajzolunk rájuk pár ablakot, ajtót, és indulhat is a játék.:) Azóta, hogy előállt az alap bábkészletünk, nálunk még kiegészült a pakk a rossz hírt (farkas jár az erdőben) hozó gonosz pillangóval (a 3 éves kislányom által kitalált karakter), királylánnyal, királyfival, (akinek a kisebbik gyermekünk leette a szemeit) bölcs bagollyal, de beszáll időnként a boci, a paci, a kisegér, a kacsa és más, az eredeti mese cselekménye szempontjából "elengedhetetlen" szereplő is. A lényeg, hogy jó móka az egész családnak. :) 

Harisnyakígyó
... ilyesminek is csak egy gyermek örülhet. Hozzávalók: 1-2 kinőtt színes, mintás gyerkőcharisnya, fonal/kötöző, 2 gomb, vatta. Túl sok teendőnkwp_20170419_13_03_16_pros.jpg nincs ezzel a kis anyaprojekttel, de a gyerkőcök csípni fogják. Akinek fáj a szíve kidobni a kilyukadt, elrongyolódott, cuki mintás harisnyanadrágokat, vágjon belőlük ép darabokat, majd varrja össze őket, végül tömje ki háztartási vattával. Némi kis díszítésül gombok felhasználásával szemeket készíthetünk neki, szalagok, fonalak segítségével pedig fejet, farkincát alakíthatunk ki neki, stb.
Alig 10 perc alatt kész is az új dili, amit maguk után vonszolhatnak. Ha pedig megunták a gyerekek a harisnyakígyókat, utóbbiak kitűnő szolgálatot tehetnek az ablakba helyezve szél- és huzatfogóként. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://ohmymom.blog.hu/api/trackback/id/tr8213163452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása